Нора Пенчева представя дебютна книга

Нора Пенчева представя дебютна книга

Звезда от „Седем часа разлика“ представя дебютна книга

Две млади кинозвезди ще участват в премиерата на романа „№9“ от Нора Пенчева на 19 април от 18.30 ч. в бар „Естерхази“ в София. Боряна Братоева (“Седем часа разлика“) и Димитър Николов (“Христо“) ще четат откъси от романа от името на двамата главни герои – Ева и Ангел. „№9“ е номиниран в Деветия национален литературен конкурс „Развитие“, 2016 година и е дебютният роман на Нора Пенчева.

„№9“ е провокативен, остър, суров и много увлекателен роман! С бързо развиващо се действие и енергични диалози, той не оставя читателя на спокойствие, докато не го прочете докрай.

Главният герой на „№9“ е футболната звезда Ангел – типична съвременна „икона“ за подражание на подрастващите. Ангел притежава съвършената външност и съвършената карирера. Перфектният му вид обаче сякаш е доказателство на известната мисъл, че колкото по-съвършено изглежда един човек, толкова повече демони се крият в него. Демоните на Ангел се крият в детството му.

Обезобразена от рядка болест, главната героиня на „№9“ Ева, си отмъщава на всички с отчуждение, грубост и пълно отрицание. За разлика от обкръжението  на Ангел, светът на Ева е интелектуален. Ангел и Ева изглеждат толкова несъвместими един с друг, че има само едно нещо, което може да пресече пътищата им и това са неведомите пътища на любовта.

Нора Пенчева е завършила философия в СУ "Климент Охридски".  Тя е професионален инструктор по йога и медитация и блогър – „Зона за дишане“.