Общи условия на Avliga.bg

Като използвате сайта на ИК “Авлига” ООД или правите поръчка за нашите книги, Вие се съгласявате с настоящите общи условия.

Общите условия уреждат взаимоотношенията между Издателска къща “Авлига” ООД (наричана по-долу ИЗДАТЕЛСТВОТО) и клиентите (наричани по-долу ПОТРЕБИТЕЛИ) на електронния магазин на ИЗДАТЕЛСТВОТО (наричан по-долу avliga.bg или “сайта”).

Като се съгласявате с общите условия, Вие сключвате договор от разстояние с Издателска Къща “Авлига” ООД със седалище, гр. София, бул. Васил Левски № 30.

ИЗДАТЕЛСТВОТО си запазва правото да променя, премахва или подменя информация в сайта и в настоящите общи условия без изрично да уведомява ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.

 

I. Регистрация

      1. Регистрацията в avliga.bg не е задължителна.

      2. Предимството на регистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ е, че могат да правят поръчки по-бързо и да следят състоянието на поръчките си.

      3. Регистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ могат да променят данните по всяко време.

      4. Регистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ могат да изберат опцията да получават известия за събития или при издаване на нова книга на ИЗДАТЕЛСТВОТО.

      5. Регистрация може да се направи чрез бутон “Регистрация” на началната страница.

      6. Регистрация може да се направи в процес на поръчка чрез избиране на опцията “искам да се регистрирам”, след което ПОТРЕБИТЕЛИТЕ получават информация за достъп на посочената от тях електронна поща.

 

II. Поръчка

 1. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ избират книги от сайта от раздел “Книги”, чрез бутон “Поръчка” под всяка книга.
 2. С натискането на бутона “Поръчка” ПОТРЕБИТЕЛИТЕ се прехвърлят към онлайн формата за поръчка където предоставят информация (име, е-поща, телефон, адрес и т.н.) необходима за осъществяване на доставката.
 3. След въвеждането на данните за доставката ПОТРЕБИТЕЛИТЕ имат опция да се върнат към раздел “Книги” за добавяне на друго издание или да продължат към финализиране на поръчката (изпращане на заявката).
 4. Изпращане на заявка – преди да изпратят заявката ПОТРЕБИТЕЛИТЕ имат възможност да променят количествата,  да променят/откажат изданията, добавени в заявката и да проверят или променят данните си.
 5. След изпращане на заявката ПОТРЕБИТЕЛИТЕ получават електронно съобщение на посочената от тях електронна поща и поръчката се счита за потвърдена.

 

III. Цени и плащане

 1. Цените на книгите на ИЗДАТЕЛСТВОТО са в български лева и са обявени на сайта.
 2. ИЗДАТЕЛСТОВО има право по всяко време да променя цените на книгите, като ги обявява на сайта.
 3. Плащането се извършва чрез наложен платеж при доставка.

 

IV. Доставка

 1. Доставката се извършва чрез куриер от един до три работни дни, на посочения адрес/офис на куриер от ПОТРЕБИТЕЛИТЕ след потвърждаването на поръчката.
 2. ИЗДАТЕЛСТВОТО не носи отговорност за неточна информация за доставката, посочена от ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.
 3. Цените за доставка са фиксирани и са обявени на началната страница на сайта.
 4. Цените за доставка не важат само за издания в промоция с безплатна доставка.
 5. Всички книги с промоционална цена, се изпращат до офис на куриер.

 

V. Отказ от поръчка/доставка

 1. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ имат право да откажат поръчка преди изпращане на заявка.
 2. След изпращане на заявка ПОТРЕБИТЕЛИТЕ имат право да откажат поръчката чрез електронно съобщение на avliga@avliga.bg или чрез обаждане на посочените телефони на сайта преди да е изпратена пратката.
 3. Потребителите имат право до откажат доставката от куриера.

 

VI. Лични данни

 1. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ се съгласяват да предоставят личните си данни (име, фамилия, телефон, електронна поща и пощенски адрес) с цел доставяне на книгите, поръчани от ИЗДАТЕЛСТВОТО.
 2. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ се съгласяват данните им да бъдат предоставяни на куриерски фирми с цел доставяне на книгите, поръчани от ИЗДАТЕЛСТВОТО
 3. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, които са избрали да се регистрират се съгласяват личните им данни бъдат съхранявани от ИЗДАТЕЛСТВОТО с цел улесняване на бъдещи поръчки.
 4. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ имат право да поискат изтриване на регистрациите си по всяко време.
 5. ИЗДАТЕЛСТВОТО се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и Комисията за Защита на личните данни при изтичане на информация от сървърите на avliga.bg.
 6. Личните данни на нерегистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ се изтриват автоматично до 24 часа след получаването/отказването на пратката.

 

VII. Надзорни органи

Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни

Aдpec: гp. Coфия, yл. "Ивaн Eвcтaтиeв Гeшoв" № 15,

Телефон: 02 / 940 20 46

Факс: 02 / 940 36 40

Уeб caйт: www.cpdp.bg

 

Koмиcия зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe

Aдpec: гp. Coфия, пл. "Cлaвeйкoв" №4A, eт.3, 4 и 6,

Телефон: 02 / 980 25 24

Факс: 02 / 988 42 18

Уeб caйт: www.kzp.bg