-20.00 % Свободни в словото

Свободни в словото

20.00 лв. 25.00 лв.
  • ISBN: 978-619-7245-38-7
  • Автор: Анна Заркова
  • Художник: Маргарита Дончева
  • Страници: 464
  • Корици: Меки

Новата книга на Анна Заркова „Свободни в словото“ (ИК „Авлига“) е посветена на разследващата журналистика. В нея са направени портрети на седмина известни представители на този жанр в журналистиката от миналото и днес – покойния Георги Тамбуев, известен с разследванията си на тема корупция още преди 1989 г. ; създателя на „Биволъ“ Асен Йорданов; на сайта „Фрог нюз“ – Огнян Стефанов; автора на разследванията за Корпоративна търговска банка и Осемте джуджета Николай Стайков; популярните телевизионни лица Миролюба Бенатова, Валя Ахчиева, Генка Шикерова.

Книгата представя всички тях, както с най-известните им разследвания, така и като личности с техните персонални истории. Животът на  всеки от журналистите е не по-малко  интересен от трудните теми, с които се занимават и показва как са се формирали характерите им такива каквито са,  за да им позволят да се занимават с този труден занаят.

Книгата изобилства с любопитни истории от света на журналистиката – както весели така и страховити. Независимо дали мъже или жени, всички герои имат нещо общо помежду си – желанието да открият истината и да я направят публично достояние. Това, разбира се, си има и цена, а за да я понесеш ти трябват ум, сърце и смелост.

Има ли награда? Само благодарността на публиката, ако ги оцени. Иначе в библията е казано: Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.

Художник на корицата е Маргарита Дончева.